Depositphotos_235142310_S

Wereldwijd trekt de Formule 1 jaarlijks miljoenen racefans aan. Deze racefanaten zien hier talloze automerken deelnemen aan de meest bekende competitie op het gebied van racen. Het is daarom ook geen verrassing dat de meest prestigieuze automerken deelnemen aan deze races. Van Mercedes-Benz tot aan Ferrari en McLaren, de meest bekende automerken kun je terugzien op het circuit. Daarnaast rijdt coureur Max Verstappen jaarlijks mee in deze competitie, waar de Nederlander onderdeel is van het Red Bull Racing team. In dit artikel kun je alles over de automerken in de Formule 1 ontdekken en wordt er ook gekeken naar de rol van Nederland in dit evenement.

De Nederlandse inbreng in de Formule 1

De wedstrijden van de Formule 1 worden op verschillende circuits gereden, waardoor de competitie wereldwijd zichtbaar is. De teams racen in steden als Monte Carlo, Monza en natuurlijk Zandvoort. Na een lange periode van afwezigheid keerde de Formule 1 in 2021 terug naar dit historische circuit. Tijdens deze race kleuren de tribunes oranje en is de sfeer uitbundig. Mede door het succes van Max Verstappen is de interesse in autosport enorm toegenomen in Nederland, waardoor de terugkeer van het circuit in Zandvoort op het perfecte moment is gekomen.

De terugkeer naar Zandvoort

De terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort was een mijlpaal voor de Nederlandse autosport. De dominante optredens van Max Verstappen hebben in Nederland de interesse aangewakkerd, maar ook buiten de landsgrenzen is de coureur mateloos populair. Het smalle en bochtige circuit zorgt voor uitdagende inhaalacties, wat bijdraagt aan een geweldige sfeer en spectaculaire races.

In 1948 werd de eerste Formule 1 race op het circuit van Zandvoort gereden, maar na 1985 kwam hier een einde aan. Liefhebbers van deze races hebben er lang op moeten wachten, maar na 35 jaar kwam het spektakel weer terug. De F1 in Zandvoort heeft een nieuwe generatie fans geïnspireerd en de Nederlandse autosport naar nieuwe hoogten getild. De Zandvoort F1 tickets zijn elk jaar zeer gewild en het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk kaarten te regelen. Indien deze race ver van huis is, kan het verstandig zijn om vroegtijdig een slaapplek te reserveren, aangezien er tijdens het evenement in Zandvoort ook een grote vraag naar een slaapplek in de buurt is.

Niet alle automerken zijn zichtbaar in de Formule 1

In de Formule 1 rijden vooral merken die dure auto’s produceren, maar ook teams die hun eigen racewagen hebben ontwikkeld. Het opvallende hieraan is dat er weinig automerken zijn die je buiten het circuit vaak kunt tegenkomen. Zo hebben de automerken Toyota en het Duitse Volkswagen geen raceteam. Wel kun je racewagens van Renault op het circuit en de openbare weg tegenkomen.

De Formule 1 is een speelveld voor enkele van ’s werelds meest gerenommeerde automerken. Deze automerken werken jaarlijks aan het bouwen van de snelste en beste racewagens, om zo hoog mogelijk op de ranglijsten te kunnen komen. Grote merken als Ferrari en McLaren geven de sport kleur, maar de historische circuits in verschillende landen maken van het evenement een nog groter spektakel.