Sportief rijden en nagekeken worden wanneer je wegrijdt; het is de droom van velen echter durven maar weinig mensen daadwerkelijk een sportauto aan te schaffen. Vaak gebeurt dit vanwege onterechte bezwaren. Sportauto’s zijn er immers in vele soorten, maten en prijsklassen dus is er voor de meesten een perfecte sportauto te vinden.  

Er zijn meer manieren om uit te dragen dat je sportief bent dan het dragen van mooie sportkleding. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie sportauto? Van een Britse Roadster tot aan de meest luxueuze modellen die je zou verwachten in de straten van Dubai. Het bezit van een sportwagen kan een fantastische hobby zijn en maakt iedere autorit leuker. Er zijn namelijk vele voordelen:

  • Een sportauto is sneller en krachtiger dan een normale auto. Dit komt omdat ze meestal een grotere en krachtigere motor hebben.
  • Een sportauto ziet er geweldig uit. Ze zijn ontworpen om er goed uit te zien en zijn meestal erg stijlvol.
  • Wanneer je graag indruk maakt op anderen kun je dit natuurlijk prima doen met een mooie sportauto.
  • Een sportauto kan je helpen ontspannen. Als je gestrest bent, kan een rit in een sportauto je helpen ontspannen en je gedachten te verzetten.
  • Sommige sportwagens kunnen in waarde stijgen, in tegenstelling tot reguliere auto’s. Dit is met name het geval bij gelimiteerde uitvoeringen en klassieke sportwagens.

Daarnaast is er ook de esthetiek die sportauto’s zo aantrekkelijk maakt. Sportauto’s zien er namelijk vaak mooier uit dan andere auto’s. Deze auto’s zijn vaak slanker en hebben een mooie achterkant. Ook hebben ze vaak een uniek design. Een sportauto is dus niet alleen sneller, maar ook vaak mooier en opvallender dan een normale auto. 

Natuurlijk kleven er nadelen aan het bezitten van een sportwagen. Zo zijn de meeste sportwagens bijvoorbeeld niet zo geschikt als gezinsauto en vaak kostbaar om aan te schaffen en te onderhouden. 

De meest populaire sportauto’s

De meest populaire sportauto’s zijn ongetwijfeld de Porsche 911, de Chevrolet Corvette en de Mercedes-Benz SL-klasse. Elke sportauto fan heeft wel een andere mening over welke auto de beste is, maar er is geen twijfel mogelijk dat deze drie auto’s tot de meest populaire behoren. De Porsche 911 is waarschijnlijk de meest iconische sportauto ter wereld. Het is een legendarische auto die al sinds 1963 wordt geproduceerd. De 911 is een uitzonderlijk snelle auto met een strak design en een prachtig uitgebalanceerd chassis. Porsche heeft de 911 voortdurend doorontwikkeld en verbeterd, waardoor het nog steeds een van de beste sportauto’s op de weg is. 

De Chevrolet Corvette is een Amerikaanse sportwagen die geproduceerd wordt door General Motors. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1953 als een showcar op de Motorama-beurs in New York. In 1955 ging de Corvette in productie, waarna het model in de jaren ‘60 en ‘70 uitgroeide tot een icoon van de Amerikaanse auto-industrie.

De Mercedes-Benz SL-klasse is een luxe grand tourer die wordt geproduceerd door het Duitse automerk Mercedes-Benz sinds 1954. Het is een tweedeurs coupé met een verwijderd dak en een tweedeurs cabriolet met een soft top. De SL-klasse wordt gebouwd op het Mercedes-Benz R129-platform. De SL-klasse is de opvolger van de Mercedes-Benz W198 300 SL Gullwing.