Bestelbussen zijn handig voor het vervoer van grote aantallen producten en materialen of voor het vervoer van personen. Er zijn verschillende soorten bestelbussen: kleine, middelgrote en grote bussen. Sommige bussen zijn uitgerust met laadkleppen en andere extra’s. Bestelbussen zijn er in verschillende prijsklassen. Welke bus je kiest, hangt af van je budget en de grootte van je bedrijf. In dit artikel behandelen we de beste bestelbussen, dus lees zeker door.

Als je een bestelbus wilt kopen moet je eerst beslissen welke soort je nodig hebt. Wil je een kleine bestelbus voor korte ritten of een grotere bus voor langere afstanden? Er zijn ook verschillende soorten bestelbussen met verschillende functies. Sommige zijn uitgerust met een laadklep, andere hebben een aanhangwagenklep en weer andere hebben een personenvervoerslicentie. Als je weet welke soort je nodig hebt, kun je gaan kijken naar welk merk en model het beste bij je past. Benieuwd naar de meest populaire modellen? We zetten ze voor je op een rij.

De meest populaire keuzes

Bestelbussen zijn erg populair in Nederland. Er zijn veel verschillende soorten bestelbussen, maar de meest populaire zijn de Volkswagen Transporter, de Volkswagen Caddy, de Mercedes-Benz Sprinter en de Ford Transit. Alle drie deze busjes zijn erg ruim en hebben veel laadruimte. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven die veel spullen moeten vervoeren.

Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is een bedrijfswagen die gebruikt wordt voor het transport van personen en/of goederen. Het voertuig is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals een bus, een pick-up en een bestelwagen. De Transporter wordt sinds 1950 geproduceerd en is daarmee een van de oudste bedrijfswagens die nog steeds in productie is. 

De Volkswagen Transporter is een betrouwbare en veelzijdige bedrijfswagen. Het voertuig is geschikt voor zowel korte als lange afstanden en kan zowel in de stad als op het platteland gebruikt worden. Het voordeel van de Transporter is dat het een compact voertuig is, waardoor het makkelijk te parkeren is. Ook heeft het voertuig een laag brandstofverbruik, waardoor het relatief goedkoop in onderhoud is.

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is een populair voertuig onder zowel bedrijven als particulieren. Het voertuig is gebaseerd op het Volkswagen Golf-platform en biedt daardoor veel voordelen. Zo is de Caddy lichter en wendbaarder dan zijn voorgangers, waardoor hij makkelijker te besturen is. Daarnaast is het voertuig uitgerust met moderne technologieën waaronder een infotainmentsysteem, een achteruitrijcamera en parkeersensoren. Ook is de Caddy voorzien van een aantal veiligheidsvoorzieningen, waaronder airbags en een automatisch remsysteem.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is een zware bedrijfswagen die in 1995 voor het eerst op de markt werd gebracht. Het is een van de populairste bedrijfswagens in zijn klasse, dankzij zijn robuustheid, betrouwbaarheid en veelzijdigheid. De Sprinter kan worden gebruikt als vrachtwagen, bus of bestelwagen, en is daarmee een veelzijdige wagen voor bedrijven. Mercedes-Benz biedt verschillende uitvoeringen van de Sprinter, met verschillende motoren en aandrijflijnen, zodat er altijd een geschikte wagen is voor elk bedrijf.

Ford Transit

De Ford Transit is een lichte bedrijfswagen die sinds 1965 door het Amerikaanse automerk Ford wordt gebouwd. Het is een van de meest succesvolle modellen van Ford en heeft sinds zijn introductie al vele jarenlang de best verkochte bedrijfswagen in zijn klasse zijn. In Nederland wordt de Transit sinds 1968 verkocht. In eerste instantie alleen als bestelbus, maar sinds 1971 ook als personenauto met acht of negen zitplaatsen.

De Transit is er in diverse uitvoeringen, van klein en wendbaar tot groot en sterk. De meeste Transits die in Nederland rijden, zijn de middelgrote versies. De Transit is een praktische, betrouwbare en veelzijdige bedrijfswagen die zich al jarenlang heeft bewezen. Hij is eenvoudig te onderhouden en heeft een zuinige motor. De Transit is ook goed te gebruiken als vrachtwagen, aanhangwagen of caravan. Dankzij zijn vele opties is de Transit voor veel bedrijven en organisaties een ideale bedrijfswagen.