Als je op reis gaat in je camper is het belangrijk om te bedenken wat je allemaal mee wilt nemen. Natuurlijk heb je je kleding en je toiletartikelen maar er zijn ook andere dingen die je mee kunt nemen om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. In deze blog vertellen we je er alles over dus lees zeker door!

Ben je klaar om het reizen met je camper naar een hoger niveau te tillen? Wanneer je zich opmaakt voor een reis, zijn er een paar dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat uw camper in goede staat is. Ten eerste moet je de banden controleren en ervoor zorgen dat ze goed opgepompt zijn. Je wilt geen lekke band hebben terwijl je in niemandsland bent! Vervolgens moet je alle vloeistofniveaus in uw camper controleren. Hieronder vallen de motorolie, de koelvloeistof en de remvloeistof. Zorg ervoor dat ze allemaal op het juiste niveau zijn voordat je vertrekt. Als je van plan bent om veel te gaan rijden is het ook belangrijk om een goed navigatiesysteem en een goede verzekering te hebben.

Wat neem je mee?

Zodra je de staat van de camper hebt gecontroleerd is het tijd om in te pakken. Maak eerst een lijst van alles wat je mee moet nemen. Dit omvat voedsel, kleding, beddengoed, kampeeruitrusting en alle andere dingen die je nodig hebt. Zodra je je lijst hebt, begin je alles in te pakken in je camper. Zorg ervoor dat je alles goed inpakt, zodat het tijdens het rijden niet verschuift. In de eerste plaats is het belangrijk om te bedenken welke soorten activiteiten je wilt doen op je reis. Wil je veel gaan wandelen? Dan heb je waarschijnlijk een rugzak en goede wandelschoenen nodig. Ga je liever fietsen? Dan heb je een goede fiets en eventueel een fietskarretje nodig. Als je van plan bent om veel te gaan kamperen heb je uiteraard een goede tent en slaapzak nodig.

Naast deze basics is het ook belangrijk om te bedenken welke keukenapparatuur je mee wilt nemen. Als je van plan bent om veel te koken heb je een goede campingstoel en -tafel, een koelbox en eventueel een kooktoestel nodig wanneer er geen fornuis in je camper aanwezig is. Vergeet ook niet om de benodigdheden mee te nemen om je camper schoon te houden zoals een kleine stofzuiger, een emmer, schoonmaakdoekjes en eventueel een dweil. Neem tenslotte ook voldoende eten en drinken mee! Kies ervoor om maaltijden thuis voor te bereiden en ingevroren mee te nemen en neem eten mee dat je onderweg makkelijk kunt bereiden zoals noedels en kant en klare opwarmmaaltijden. Vergeet ook niet om wc-papier en verzorgingsproducten mee te nemen.

Tijd om te gaan

Zodra je alles hebt wat je nodig hebt is het tijd om op pad te gaan! Zorg ervoor dat je je route kent en maak van tevoren de nodige reserveringen. Neem onderweg de tijd en geniet van het landschap. En als je eindelijk je bestemming bereikt hebt, zet dan je kamp op en ontspan. Wanneer je niet gaat kamperen kun je ook gebruik maken van de vele camperplaatsen waar je kunt parkeren wanneer je gaat overnachten, of wanneer je de omgeving te voet verder wilt verkennen.