Ga je op vliegvakantie? Een fijn vooruitzicht! Maar weet je al hoe je je auto gaat parkeren bij het vliegveld? Er zijn verschillende opties zoals de officiële parkeerplaatsen bij het vliegveld zelf, maar ook parkeerterreinen van parkeeraanbieders. We zetten de opties voor je op een rij, dus lees zeker door.

Wanneer je besluit om je auto op te slaan bij een vliegveld, is het belangrijk om een aantal dingen te overwegen. In de eerste plaats, kiest je de optie die het beste bij je budget en schema past. Er zijn verschillende soorten parkeerdiensten bij vliegvelden, dus je moet weten welke je wilt. Sommige parkeerdiensten zijn duurder, maar ze bieden een hogere mate van gemak en veiligheid. Overweeg ook de mate van gemak waar je naar op zoek bent. Wanneer je deze twee dingen weet kun je doelgericht op zoek gaan naar een parkeerplek bij een vliegveld. Gelukkig zijn er vergelijkingswebsites zoals Parkeren.com waar je eenvoudig de voordeligste parkeeroptie kunt vinden voor het vliegveld vanaf waar je zult gaan vliegen. 

Opties om te parkeren

Wanneer je op onderzoek uit gaat of gebruik gaat maken van vergelijkingswebsites zul je de volgende parkeeropties tegenkomen:

Kort parkeren op een officiële parkeerplaats

Wanneer je vliegt, wilt je soms dat er iemand is die je naar het vliegveld brengt en je bij je aankomst ophaalt. Of wellicht ga je zelf iemand afzetten op het vliegveld. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar kort parkeren bij het vliegveld is meestal de beste optie. De officiële parkeerterreinen worden altijd aangegeven met een P- en cijfer in de benaming, bijvoorbeeld P1, P2, P3 et cetera. Eén van deze terreinen is altijd geschikt voor kort parkeren.

Lang parkeren op een officiële parkeerplaats

Als je vliegt, is het parkeren bij het vliegveld een logische keuze. Je hebt een plek dicht bij de terminal waar je de auto achter kunt laten, en je weet dat de auto veilig is. Maar lang parkeren bij het vliegveld kan duur zijn, en het is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je kunt besparen op het parkeren bij het vliegveld. Als je vooraf boekt, kun je vaak korting krijgen. Er zijn ook verschillende aanbiedingen voor lang parkeren, dus het is zeker de moeite waard om rond te kijken. Maak hiervoor gebruik van vergelijkingswebsites, zoals bijvoorbeeld Parkereneindhovenairport.nl wanneer je vliegt via Eindhoven.

Shuttle parkeren

Waar de officiële parkeerplaatsen van vliegvelden dicht bij de terminal liggen en daarmee praktisch zijn, zijn ze vaak wel prijzig. Soms zijn ze ook simpelweg vol. Er is een oplossing voor dit probleem: shuttle parkeren. Shuttle parkeren is een dienst waarbij je je auto achterlaat bij de parkeerplaats van een parkeeraanbieder waarna je naar het vliegveld gebracht wordt met een pendelbus. Op deze manier hoef je niet zelf naar het vliegveld te rijden en kun je je auto veilig achterlaten.

De kosten voor shuttle parkeren zijn meestal ongeveer hetzelfde als parkeren in een parkeergarage bij het vliegveld. Het is echter wel handig om van tevoren te controleren wat de kosten zijn, zodat je weet waar je aan toe bent.

Valet parking

Als je op zoek bent naar een parkeerplaats op een vliegveld, kunt je kiezen voor valet parking. Dit is een parkeerservice waarbij je je auto aflevert bij een speciale afhaalzone en vervolgens wordt je auto naar een parkeergarage gebracht door een chauffeur, de valet. Ben je weer terug van vakantie? Zodra je geland bent kun je de chauffeur bellen. De chauffeur zal je auto weer naar de afhaalzone brengen. Valet parking kan handig zijn, maar het is belangrijk om te weten dat het duurder is dan parkeren in een normale parkeergarage.

Park, Sleep & Fly

Dit is een combinatie van parkeren, slapen en vliegen door gebruik te maken van een hotel in de buurt van het vliegveld. Je kunt je auto er de dag voor vertrek naartoe rijden. Vervolgens kun je de nacht doorbrengen in het hotel, om op basis van Park, Sleep & Fly vervolgens heel ontspannen naar de luchthaven te reizen. Je kunt de auto uiteraard gewoon bij het hotel laten staan, waar je bij terugkomst je auto weer kunt ophalen.