Je zult zeker niet de enige zijn die op zoek is naar creatieve manieren om te besparen op de uitgaven. We geven je groot gelijk; waarom zou je tenslotte meer uitgeven dan nodig? Wanneer je een beetje meer moeite voor dingen over hebt, kun je al snel besparen op vrijwel alles. Zo ook parkeerkosten. Benieuwd hoe je in het centrum van een stad of bij een vliegveld parkeren zonder een fors bedrag af te moeten tikken bij de parkeerautomaat? We delen onze tips!

Zoals je weet wordt alles duurder. Een uitspraak die je waarschijnlijk vroeger geregeld hoorde van je (groot)ouders, maar die zeker de laatste tijd overal de kop doet opsteken. Veel dingen worden nu écht duurder en in rap tempo ook. Helaas gaat het niet om luxeproducten waar je wel even zonder kunt, zoals een nieuwe flatscreen of auto. Het gaat om de dingen die iedereen raken zoals boodschappen, energie en autobrandstof. Ook wanneer deze prijzen weer normaliseren zal er door veel Nederlanders een belangrijke les getrokken zijn: zo veel mogelijk besparen is belangrijk, ook als het om de kleinere uitgaven gaat. 

Zo ook parkeerkosten. Vaak betaal je wanneer je in een parkeergarage in het centrum van de stad of bij een vliegveld de hoofdprijs. Zonde! Hoe veel zou het op de lange termijn wel niet schelen als je vanaf nu een deel van deze exorbitante parkeertarieven weet te vermijden? We delen daarom graag onze tips om goedkoper te kunnen parkeren op de locaties die vaak berucht zijn om hoge parkeertarieven. Lees dus zeker door!

Tips om te besparen op parkeerkosten in de stad

Veel steden in Nederland hebben hoge parkeerkosten. Daarom is het verstandig om te kijken hoe je kunt besparen op parkeerkosten. Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op parkeerkosten.

Parkeer bij een P+R-terrein

In de meeste steden zijn P+R-terreinen. Dit zijn grote parkeerterreinen waar je goedkoop kunt parkeren. Vaak mag je gratis parkeren als je met de bus, trein of metro naar het centrum gaat. 

Parkeer bij een supermarkt of tankstation

Supermarkten en tankstations hebben gratis parkeerplaatsen. Dit is een goede manier om geld te besparen op parkeerkosten dichtbij het centrum.

Parkeer bij een hotel, ziekenhuis, sportclub of bedrijf

Hotels, ziekenhuizen , sportclubs en bedrijven hebben vaak gratis of goedkope parkeerplaatsen. Bezoek je vaak dezelfde stad? Doe in dat geval onderzoek naar de hotels, ziekenhuizen, sportclubs en bedrijven die dicht bij het centrum liggen en wat de parkeertarieven zijn. In de meeste gevallen zullen deze lager liggen dan bij de parkeergarages.

Gebruik een parkeerapp

Er zijn verschillende apps waarmee je kunt besparen op parkeerkosten. Deze apps geven je informatie over goedkope of gratis parkeerplaatsen. Daarnaast kun je vaak veel nauwkeuriger tijd boeken dan wanneer je vooraf een tijd moet schatten en hiervoor in één keer betaalt. In parkeerapps kun je namelijk in de meeste gevallen op afstand tijd bijkopen. Zo voorkom je dat je betaalt voor minuten waar je uiteindelijk geen gebruik van gemaakt hebt.

Tips om te besparen op parkeerkosten bij vliegvelden

Ook vliegvelden staan bekend om hun hoge parkeerkosten, met name de officiële parkeerterreinen waar mensen vaak meer dan €100 moeten betalen om tijdens de vakantie hun auto hier geparkeerd te laten staan. Er zijn echter ook hier trucs om minder te hoeven betalen.

Gebruik een vergelijkssite

Er zijn verschillende vergelijkssites gespecialiseerd in de parkeeropties bij vliegvelden, zoals bijvoorbeeld Parkeren.com. Hier hoef je alleen een luchthaven te kiezen en de periode in te voeren dat je op zoek bent naar een parkeerplek en de vergelijkstool toont alle opties in één overzicht. Zo zie je eenvoudig welke opties je hebt en wat je hiervoor betaalt. Naast de officiële terreinen krijg je hier vaak ook externe parkeerdiensten te zien die vaak lagere tarieven hanteren.

Shuttle service van een parkeerdienst

Zoals gezegd hanteren externe parkeerdiensten vaak lagere tarieven dan de officiële parkeerterreinen van het vliegveld. De parkeerterreinen van dergelijke partijen liggen vaak wat verder weg, maar bieden een gratis shuttle service die je vanaf het terrein naar het vliegveld brengt en weer oppikt wanneer je terugkomt. Je hoeft dus alleen maar je auto naar het terrein te rijden en de parkeerdienst zorgt dat je op het vliegveld komt en dat je auto (in veel gevallen beveiligd) geparkeerd staat. Ook kun je vaak je autosleutels inleveren bij een externe parkeerdienst, waarna zij deze achter slot en grendel bewaren. Zo hoef je je op reis geen zorgen te maken over je auto of je autosleutels, die je op dat moment eigenlijk alleen maar kwijt kan raken en die in de weg zitten. Een ideale oplossing!