Vind AutoPress op
             FacebookVind AutoPress op
               Twitter
Autonieuws
FR  
 
Gratis Abonnement
Tweedehands Auto
Gastenboek
AutoPress Favorieten
Autoverzekering
 

 

Concept Car Renault Twin'Run

DE VERBAZENDE STADSWAGEN!

28/05/2013

Ter gelegenheid van de 71e Grote Prijs van Monaco onthult Renault Twin’Run. Deze concept car van een verbazende stadswagen cultiveert de sportieve geest van het merk en de automobiele passie door hulde te brengen aan de mythische R5 Turbo en Clio V6.


Als zuivere racewagen beschikt Twin’Run over een buizenchassis dat rechtstreeks is afgeleid van het competitie-universum en over een 320 pk sterke, centraal achterin geplaatste V6-motor afgeleid van die in Mégane Trophy.


Net als zijn tweelingbroer Twin’Z werpt Twin’Run zich op als een moderne en ludieke benadering van de stadswagen. Beide concept cars vertegenwoordigen de vijfde fase in Renaults designstrategie op basis van de grote perioden in een mensenleven. Ze illustreren, elk in hun eigen wereld, de speeltijd (PLAY) en geven een beeld van het personaliseringspotentieel van een stadswagen die met zijn tijd meegaat.


De concept car Twin’Run blikt vooruit op het lijnenspel van de toekomstige kleine stadswagen van Renault.

Het publiek kon de drie bolides volgen tijdens een achtervolgingsrace, die werd georganiseerd als een knipoog naar de geschiedenis van Renault: op kop reed Twin’Run met aan het stuur Carlos Tavares*, Gedelegeerd Algemeen Bestuurder voor de activiteiten, achtervolgd door een Clio V6 bestuurd door F1-piloot Charles Pic, en een Maxi 5 Turbo in de handen van zijn favoriete piloot, Jean Ragnotti.


Twin’Run sluit perfect aan bij de lijn van concept cars die de designstrategie van Renault illustreren. De typische achterkant, getekend rond deRenault-ruit, legt de link met de nieuwe stilistische identiteit van Renault.
Het expressiedomein van Twin’Run ligt dit keer in de competitiewereld.

TWIN’RUN: COMPACT, SUPERKRACHTIG EN… SYMPATHIEK!

Twin’Run geeft blijk van een erg dynamisch, gedrongen silhouet: zijn wielen op de vier hoeken van het koetswerk, zijn korte overhangen en zijn hogegordellijn dragen bij tot de dynamische uitstraling van het geheel en suggereren een aanzienlijke wendbaarheid. Zijn licht uitgeholde flanken, die “vlakbij het lichaam” zijn getekend, zijn bovenaan afgewerkt met een uitgesproken schouder, die nog extra wordt benadrukt ter hoogte van de wielkasten, en maken zijn sportieve temperament compleet.

BLAUW EN ROOD

Zijn blauwe livrei herinnert aan het feit dat Twin’Run samen met zijn tweelingbroer Twin’Z de vijfde etappe in de designstrategie van Renault belichaamt, die in het teken staat van het spel.

 

Zijn matte afwerking sluit perfect aan bij het werk dat aan de oppervlakken werd besteed en benadrukt op nauwkeurige wijze alle volumes.

Als verwijzing naar zijn personaliseringsmogelijkheden combineert Twin’Run rood met blauw, zowel om zijn grafische stijl te ondersteunen, langs de schouderlijn, als om zijn karakter en zijn sportieve attributen in de verf te zetten: rode banden over het dak, het radiatorrooster, de ultrafijne achteruitkijkspiegels, de luchtinlaten in de bumper, de uiteinden van de achterspoiler, de rand op de witzwarte velgen.

HOMMAGE AAN EEN PRESTIGIEUZE VOORVADER

Het nummer “5” op de deuren verwijst naar de R5 Turbo, de geduchte rallywagen uit de jaren tachtig.
Tal van details brengen hulde aan die illustere voorvader, waaronder het design van de koplampen en de brede heupen achteraan. De vier bijkomende, ultraplatte koplampen met led-technologie zijn een moderne interpretatie van de lichtrails die tijdens nachtelijke races werden gebruikt. De verlichtingssequentie, die volledig configureerbaar is, wordt beheerd door een systeem in de wagen. De afstelling was een hele opgave doordat men een hoog verlichtingsvermogen moest integreren in een koplamp van nauwelijks 25 mm dik.
 

 

Terug

 

 Copyright 2002-2014 (C) All Right Reserved by AutoPress - Created, Powered & Designed by Marc Lebrun Home || Autoverzekering || Tweedehands auto || Contact || Onze Partners || Colofon  

Elk gebruik of voortplanting van de inhoud van deze website zonder voorafgaande vergunning van de uitgever worden strikt en ongeoorloofd verboden