Vind AutoPress op
             FacebookVind AutoPress op
               Twitter
Autonieuws
FR  
 
Gratis Abonnement
Tweedehands Auto
Gastenboek
AutoPress Favorieten
Autoverzekering
 

 

Volledig nieuwe Ford Mustang debuteert op het witte doek in de langverwachte Need for Speed-film

19/01/2014

- Deze lente debuteert de volledig nieuwe Ford Mustang op het witte doek in de Need for Speed-film.
- De Mustang kan terugblikken op een van de rijkst gevulde film- en televisiecarrières van alle auto's op de markt: MustangIMDB.com telde meer dan 3.200 verschijningen.
- Na vijf decennia blijft de Mustang zijn fans over de hele wereld inspireren.
- Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=yiLPlQythhs

De Ford Mustang is al bijna vijftig jaar lang een ster op het grote en kleine scherm met meer dan 3.200 verschijningen in bioscoopfilms en televisieprogramma's. De nieuwe Mustang is geen uitzondering op die regel en neemt een vliegende start met zijn filmdebuut in Need for Speed, die vanaf 14 maart in de zalen verschijnt.

Need for Speed-ster Aaron Paul rijdt in de langverwachte film op basis van de langlopende gamereeks van Electronic Arts met een aangepaste Mustang 2014 en zal in de eerste filmvertoning ook met de volgende Mustang-generatie rijden.

"Zowel op het scherm als op de weg is de gespierde look en klank van de Mustang al bijna vijf decennia lang een bron van inspiratie voor fans," aldus Jim Farley, Ford executive vicepresident voor wereldwijde marketing, sales & service en voor Lincoln. "Het gevoel van optimisme en controle dat het fabelachtige vermogens- en prestatie niveau van de Mustang biedt, past perfect bij het personage van Aaron Paul in Need for Speed."

Toen de originele Mustang in april 1964 debuteerde, was hij nog een nobele onbekende maar daar brachten de producers van Goldfinger bijna onmiddellijk verandering in door een cabriolet 1965 in Wimbledon White te casten voor de film. Vijf decennia later is de Mustang een waar icoon, zowel in de autowereld als in de popcultuur. Need for Speed-regisseur Scott Waugh liet er dan ook geen gras over groeien en gaf de nieuwe Mustang een plaats in zijn film.

"Ik koos de Mustang omdat hij als geen ander de Amerikaanse cultuur vertegenwoordigt," verklaarde Waugh. "Hij belichaamt de moderne muscle car en is bovendien een iconisch model door zijn rol in enkele van de schitterendste filmachtervolgingen ooit."

De filmografie van de Mustang opstellen was zo'n enorme opdracht dat meer dan honderd mensen hun medewerking verleenden aan de site MustangIMDB.com van Stefan Thorarensen, stichter en directielid van de IJslandse Mustang-Club. Met meer dan 3.200 vermeldingen blijft de lijst bijna dagelijks aangroeien.

Om het belang van films in de geschiedenis van de Mustang te weerspiegelen, werd Hollywood gekozen als een van de zes locaties voor de wereldwijde onthulling van de gloednieuwe pony car op 5 december 2013. De Mustang werd op een strook nat cement gereden op het voorplein van het historische TCL Chinese Theatre. Net als bijna 200 menselijke sterren, waaronder heel wat acteurs die de Mustang tot een filmster hebben gemaakt, liet de nieuwe Mustang er zijn voetafdruk en bekende logo na in het cement.

Fans van het videospel kregen reeds toegang tot virtuele ritten met de nieuwe Mustang, die half december verkrijgbaar werden als gratis in-game download in Need for Speed™ Rivals van Electronic Arts. Spelers in het spel kunnen hun Mustang zelfs personaliseren met vijf populaire designs die werden gecreëerd met de online Mustang Customizer, waaronder een design geïnspireerd door RTR-oprichter en driftkampioen Vaughn Gittin Jr.

Ford Mustang 2015

De volledig nieuwe Mustang is de meest geavanceerde versie ooit van de iconische pony car.
Het gestroomlijnde nieuwe design van de Mustang Fastback en Cabriolet gaat hand in hand met toonaangevende prestaties dankzij een brede waaier motoren, zoals de nieuwe 2,3-liter EcoBoost®-turbomotor en de 5,0-liter V8 met meer dan 426 pk.

Behalve zijn hypergeavanceerde connectiviteitssystemen beschikt de Mustang ook over vooruitstrevende rijhulpsystemen, circuit-apps, een 'launch control'-functie en nog veel meer.

 

 

Terug

 

 Copyright 2002-2014 (C) All Right Reserved by AutoPress - Created, Powered & Designed by Marc Lebrun Home || Autoverzekering || Tweedehands auto || Contact || Onze Partners || Colofon  

Elk gebruik of voortplanting van de inhoud van deze website zonder voorafgaande vergunning van de uitgever worden strikt en ongeoorloofd verboden